Hoppa till sidans innehåll

Alla på Snö - Bruketlyftet


Utflykt på ängen norr Brukets backe.

Även i år arrangerar Järfälla kommun, Järfälla Skidklubb, Friluftsfrämjandet, Järfälla löpskytteklubb och Järfälla Alpina Alla på Snö för alla fjärdeklassare i kommunen. REAL gyymnasiset och Skidförbundet hjälper till med ledare, utbilning och materialstöd.

Kostnadsfri snöglädje

Under en Alla på snö-dag får barnen kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar. Och med stöd av lärare och ledare som utbildats i att leda och coacha på snö.

Syftet med Alla på Snö

....är att ge alla fjärdeklassare möjlighet att under en dag pröva på olika former av skidåkning. Från klubbens sida strävar efter att utveckla en verksamhet där så många barn som möjligt får chansen att uppleva och ha roligt på längdskidor. Idrottandet ska ske utifrån barnets villkor, förutsättningar och behov. Vårt mål är att så många som möjligt ska finna glädje i träningen och att de ska få ett livslångt intresse för längdskidåkning.

Sportlovsaktiviteter

För att ge de barn som är hemma under sportlovet möjlighet till skidåkning kommer vi att under tisdag t o m tordag 10:00 till 14:00 ge möjlighet att prova på längdskidåkning.

Vi behöver hjälp av medlemmarna 

För att genomföra dagen behöver vi hjälp av vuxna medlemmar som ställer upp och hjälper till med utrustning och stöttar ledarna från REAL-gymnasiet. 

Här finns ett schema  för ett för- eller eftermiddagspass. Om du som förälder vill hjälpa till den dag ditt barn är i Bruket finns dagplaneringen där du kan se vilka skolor som är i Bruket.

Nytt utbildningsmaterial

Det händer en hel del nu kring Alla på snö. Det tryckta utbildningsmaterialet har uppdaterats och spännande nya videoinstruktioner är på gång. Det ska verkligen bli kul att se hur dessa tas emot av barnen och våra ledare på snö.

Snökunskapsboken. Delas ut till alla elever. 

Videor

Vid en utbildningsdag i november spelades in några videor. Titta gärna på dem. 

Hur ser en "Alla på Snö" dag ut

Så sätter du på dig skidorna.

Hälsningar från Stina

Uppvärmning längd

Ledarhandledningen 2018

För mer information om Alla på snö

Uppdaterad: 26 DEC 2018 16:23 Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

Dags att beställa klubbkläder

Vi öppnar nu upp möjligheten att beställa vår fina träningsjacka och byxa för de som är intresserade. Klubben har även i år gått in med en subvention för dig som medlem då vi tycker det är roligt ju fler JSK-are vi är som syns ute i skid-Sverige. Vi har även ett fåtal kläder kvar i lager från ifjol som vi säljer ut. Läs mer här

Bild klubbkläder


Prenumerera på klubbens nyheter

Håll dig ajour med vad som händer i klubben. Så här gör du....

Säsongsstart 9 nov. 2019 13:00 i klubbstugan

Dags att kicka igång årets säsong med att träffas i Granskog. Vi kör först en liten presentation av vad klubben har för aktiviteter i höst-vinter. Sen kör vi stavgång i motionsspåret.

Mer information.... 

KLUBBEN VÄXER. Nu söker vi fler som hjälper till!!!!

....mer

Vår GDPR policy.

Klicka här

 VÄGVISNING till Granskog pdf-fil.

 Karta med vägvisning Järfälla Skidklubbs stuga Granskog

Gå med - Järfälla Skidklubbs Facebooksida

  med och kom med synpunkter och tips! Facebook Järfälla SK - skidor

 Vallaboden är tillgänglig för medlemmar!!

Den är utrustad med vallaställ för skidorna, vallajärn för glidvallning, varmluftpistol, sicklar, borstar. Den är tillgänglig för klubbens medlemmar genom en nyckelbox med kodlås som sitter vid dörren. Är ni intresserade så ring mig Lasse 073-7199725 eller Pelle 070-3125509 så får ni koden till nyckelboxen samt instruktioner för larmet.

 

 

 

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: This is a mailto link

Se all info