Hoppa till sidans innehåll
Foto: Allan Edblom Vintermotiv Nysved

Våra skidspår


Skidspår JärvafältetKartan visar de spår som Järfälla Skidklubb försöker att dra upp med med vår spårutrustning. Förutom ovanstånde spår på i Granskog med omnejd kör vi upp ett drygt 6 km långt spår på Viksjö golfbana.Arbetet sker ideellt vilket gör att det kan vara svårt att alltid hålla dem i gott skick. Vi lägger ner mycket tid för att alla skall få möjlighet att åka skidor i väl preparerade spår.

Beroende på snötillgång och om sjöarna kan användas för att köra upp spår blir det lite olika alternativ som körs upp, vilket framgår av kartan. Spåren bort mot Väsby gård och Bög körs upp i mån av tid.

Mellan Tånglöt och Granskog är det en ny dragning. I stället för att följa kortaste vägen genom granskogen kommer vi att följa vägen mellan Rocksta och Översjön. Därigenom hoppas vi undvika att ryttarna trampar sönder spåren och slippa barren från granarna på vårvintern.

2,5 (elljusspåret), 5 och 10 km spåren kräver en halv meter snö för att vi skall kunna köra upp dem. De är de gamla tävlingsspåren som Järfälla Skidklubb ”byggde” på 70-talet. De är nu röjda och uppmärkta med skyltar.

Arbete pågår kontinuerligt med att förbättra underlaget så att vi med den nya spårmaskinen snabbt och effektivt kan kan underhålla spåren. 

Aktuell spårstatus kommer vi att rapportera till http://skidspår.se/. Här kan du se spårstatus för spåren på Viksjö Golfbana och här skidspår Granskog med omnejd.

Här kan du skriva ut en spårkarta över spåren på Järvafältet: 2016_Skidspår 2016

Uppdaterad: 07 MAR 2018 10:24
Skribent: Allan Edblom
Epost: This is a mailto link

 VÄGVISNING till Granskog pdf-fil.

 Karta med vägvisning Järfälla Skidklubbs stuga Granskog

 

Gå med - Järfälla Skidklubbs Facebooksida

  med och kom med synpunkter och tips! Facebook Järfälla SK - skidor

 VILL DU ÅKA SKIDOR? 

10 november startar vi barn och ungdomsträning…du är väl med?
Mer information:

Välkommen på läger - Boka 13-16 december

 HUR SA? Jo för tredje året i rad arrangerar vi en gemensam träningsläger-resa

HUR SÅ? Jo vi vill att just du är med och sprider gemenskap och glädje 

HAR SA? Ja det stämmer, klubben sponsrar kostnaden även i år. Mer information....

Rullskidträninggår onsdagar 

Vi kör som vanligt Onsdagkvällar 18:30 med start vid OKQ8 datavägen 1. Alla är välkomna oavsett nivå. Vi brukar köra några km lugn uppvärmning och därefter teknikövningar och intervaller.

Hör av er om ni har synpunkter eller om ni undrar över något.

Vallaboden är tillgänglig för medlemmar!!

Den är utrustad med vallaställ för skidorna, vallajärn för glidvallning, varmluftpistol, sicklar, borstar. Den är tillgänglig för klubbens medlemmar genom en nyckelbox med kodlås som sitter vid dörren. Är ni intresserade så ring mig Lasse 073-7199725 eller Pelle 070-3125509 så får ni koden till nyckelboxen samt instruktioner för larmet.

SNYGGAST I SPÅRET?

 

Bild klubbkläder

VÅRA NYA KLUBBKLÄDER FINNS NU ATT BESTÄLLA!  Läs mer ...

 

 

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Peter Henningsson, Klintvägen 18
17740 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46705162845
E-post: This is a mailto link

Se all info