Hoppa till sidans innehåll
Foto: Allan Edblom Vintermotiv Nysved

Våra skidspår


Skidspår Järvafältet 2019-01-28

Kartan visar de spår som Järfälla Skidklubb försöker att dra upp med med vår spårutrustning. Förutom ovanstånde spår på i Granskog med omnejd kör vi upp ett drygt 6 km långt spår på Viksjö golfbana.Arbetet sker ideellt vilket gör att det kan vara svårt att alltid hålla dem i gott skick. Vi lägger ner mycket tid för att alla skall få möjlighet att åka skidor i väl preparerade spår.

Beroende på snötillgång och om sjöarna kan användas för att köra upp spår blir det lite olika alternativ som körs upp, vilket framgår av kartan. Spåren bort mot Väsby gård och Bög körs upp i mån av tid.

Mellan Tånglöt och Granskog är det en ny dragning. I stället för att följa kortaste vägen genom granskogen kommer vi att följa vägen mellan Rocksta och Översjön. Därigenom hoppas vi undvika att ryttarna trampar sönder spåren och slippa barren från granarna på vårvintern.

2,5 (elljusspåret), 5 och 10 km spåren kräver en halv meter snö för att vi skall kunna köra upp dem. De är de gamla tävlingsspåren som Järfälla Skidklubb ”byggde” på 70-talet. De är nu röjda och uppmärkta med skyltar.

Arbete pågår kontinuerligt med att förbättra underlaget så att vi med den nya spårmaskinen snabbt och effektivt kan kan underhålla spåren. 

Aktuell spårstatus kommer vi att rapportera till http://skidspår.se/. Här kan du se spårstatus för spåren på Viksjö Golfbana och här skidspår Granskog med omnejd.

Här kan du skriva ut en spårkarta över spåren på Järvafältet: Karta skidspår Järvafältet 2019-01-28

Uppdaterad: 07 MAR 2018 10:24 Skribent: Allan Edblom
Epost: This is a mailto link

Extra årsmöte 10 okt. 2019 18:30 i klubbstugan

Vid årsmötet beslutades att vi skulle ändra verksamhets- och räkenskapsår. Därför kallas alla medlemmar till ett extra årsmöte. Ändringarna medför stadgeändring och att verksamhetsplan och budget revideras. Välkommen!

Mer information....

 

 

KLUBBEN VÄXER. Nu söker vi fler som hjälper till!!!!

....mer

Vår GDPR policy.

Klicka här

SNYGGAST I SPÅRET? 

KLUBBKLÄDER TILL SALU!!  UPPDATERAD LISTA 2019-03-08
Passa på att köpa klubbkläder - SE BIFOGAD FIL för aktuellt lager. Det finns några jackor av gamla modellen till superrea - eller nya till ordinarie låga pris. Skicka mail till This is a mailto link om du är intresserad av något. Först till kvarn...frågor? 

Bild klubbkläder

 VÄGVISNING till Granskog pdf-fil.

 Karta med vägvisning Järfälla Skidklubbs stuga Granskog

Gå med - Järfälla Skidklubbs Facebooksida

  med och kom med synpunkter och tips! Facebook Järfälla SK - skidor

 Vallaboden är tillgänglig för medlemmar!!

Den är utrustad med vallaställ för skidorna, vallajärn för glidvallning, varmluftpistol, sicklar, borstar. Den är tillgänglig för klubbens medlemmar genom en nyckelbox med kodlås som sitter vid dörren. Är ni intresserade så ring mig Lasse 073-7199725 eller Pelle 070-3125509 så får ni koden till nyckelboxen samt instruktioner för larmet.

 

 

 

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: This is a mailto link

Se all info