Hoppa till sidans innehåll
Foto: Allan Edblom Vintermotiv Nysved

Våra skidspår


Skidspår JärvafältetKartan visar de spår som Järfälla Skidklubb försöker att dra upp med med vår spårutrustning. Förutom ovanstånde spår på i Granskog med omnejd kör vi upp ett drygt 6 km långt spår på Viksjö golfbana.Arbetet sker ideellt vilket gör att det kan vara svårt att alltid hålla dem i gott skick. Vi lägger ner mycket tid för att alla skall få möjlighet att åka skidor i väl preparerade spår.

Beroende på snötillgång och om sjöarna kan användas för att köra upp spår blir det lite olika alternativ som körs upp, vilket framgår av kartan. Spåren bort mot Väsby gård och Bög körs upp i mån av tid.

Mellan Tånglöt och Granskog är det en ny dragning. I stället för att följa kortaste vägen genom granskogen kommer vi att följa vägen mellan Rocksta och Översjön. Därigenom hoppas vi undvika att ryttarna trampar sönder spåren och slippa barren från granarna på vårvintern.

2,5 (elljusspåret), 5 och 10 km spåren kräver en halv meter snö för att vi skall kunna köra upp dem. De är de gamla tävlingsspåren som Järfälla Skidklubb ”byggde” på 70-talet. De är nu röjda och uppmärkta med skyltar.

Arbete pågår kontinuerligt med att förbättra underlaget så att vi med den nya spårmaskinen snabbt och effektivt kan kan underhålla spåren. 

Aktuell spårstatus kommer vi att rapportera till http://skidspår.se/. Här kan du se spårstatus för spåren på Viksjö Golfbana och här skidspår Granskog med omnejd.

Här kan du skriva ut en spårkarta över spåren på Järvafältet: 2016_Skidspår 2016

Uppdaterad: 07 MAR 2018 10:24
Skribent: Allan Edblom
Epost: This is a mailto link

Rullskidträning startar onsdagar me början 18/4

Dags att starta upp rullskidträningen igen. Vi kör som vanligt Onsdagkvällar 18:30 med start vid OKQ8 datavägen 1. Alla är välkomna oavsett nivå. Vi brukar köra några km lugn uppvärmning och därefter teknikövningar och intervaller.

Hör av er om ni har synpunkter eller om ni undrar över något.

Årsmöte i Granskog 22 april kl. 15:00

 Dags att summera verksamheten och blicka framåt mot nästa säsong. Välkommen till årsmötet som vi håller i vår klubbstuga i Granskog.  Efter årsmötet bjuder vi på förtäring. Mer information om årsmötet samt årsmöteshandlingar. 

Gå med - Järfälla Skidklubbs Facebooksida

 med och kom synpunkter och tips! Facebook Järfälla SK - skidor

Vallaboden ä

ion....r tillgänglig för medlemmar!!

Den är utrustad med vallaställ för skidorna, vallajärn för glidvallning, varmluftpistol, sicklar, borstar. Den är tillgänglig för klubbens medlemmar genom en nyckelbox med kodlås som sitter vid dörren. Är ni intresserade så ring mig Lasse 073-7199725 eller Pelle 070-3125509 så får ni koden till nyckelboxen samt instruktioner för larmet.

Konstsnö vid Bruket

Vi har köpt en lans (snökanon) 11 m hög. Den är nu på plats i Bruket. Vill du hjälpa till kontakt 

Karl-Åke Persson. Mobil: 070 531 18816

Träning varje lördag kl. 10:00 i Granskog. Samling vid bastun.

Stavgång, distansträning eller teknikträning om det finns snö. Mer info....

Köp klubbjacka och byxor.

Köp en klubbjacka och hjälp till med att visa att vi finns. Nu finns även byxor.Klubbens skidkläder

 

 

 

 

 

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Per Lind, Aspnäsvägen 12 lgh 1502
17737 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46703125509
E-post: This is a mailto link

Se all info