Hoppa till sidans innehåll

Över 150 barn åkte tillsammans ett riktigt Vasalopp på 9 mil

26 JAN 2015 13:41
I lördags anordnade Stadium och Järfälla Skidklubb Barnens Vasalopp på ängen norr IKEA. Drygt 150 barn ställde upp och de flesta äkte flera varav på banan. De sista deltagarna gick i mål när det börja skymma.
  • Skapad: 26 JAN 2015 13:41

Med en riktig målportal med devisen ”I fädrens spår för framtids segrar” gick barnen i mål efter att ha passerat alla kontrollerna från Smågan till Eldris. Glada miner och lyckliga ögon vittnade om att barnen gillar att åka skidor. Trevlig musik och Ingela Fredriksson som speaker förhöjde stämningen. Efter målgång fick alla guldmedalj och många stolta barn fotograferades av lika stolta föräldrar. Många av barnen åkte flera varv och rekordet tog nog barnbarnet till, Bertil Jonasson Sundbyberg tvåa 1969 i riktiga Vasaloppet, som åkte drygt 20 varv. Kan det finnas någonting i generna?

Vad är det med längdskidåkning som gör att barnen verkligen gillar det. Är det känslan av att klara av någonting på egen hand och att det är lagom svårt. Alla klarar av att åka längdskidor. Den 15 februari blir det ett nytt Vasalopp den gång på Viksjö Golfbana, kl. 11:00 - 13:00.

Målgång i skymning

De sista deltagarna gick i mål i skymningen som det skall vara i ett riktigt Vasalopp.

Skribent: Allan Edblom

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info