Hoppa till sidans innehåll

Dags för Alla på Snö - Bruketlyftet igen

07 JAN 2020 12:00
Den 4/2 startar Alla på snö och pågår under vecka 6 - 8, tisdag t om fredag för alla 4:e-klassare i kommunen. Över 900 elever är anmälda och i år får de prova på längd-, utförsåkning, snowboard och springskytte. Vi behöver fler som hjälper till.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2020 12:00

Snön lyser med sin frånvaro och vi har aldrig tidigare haft en så mild period. Omkring den 20 januari kom snön förra säsongen och vi hann få väldigt fina förhållanden till de snöaktiviteter som alla fjärdeklassare längtar till.

Järfälla Skidklubb medverkar som vanligt i de 15 dagar inkl. sporlovsaktiviteter långa längdkidaktiviteten. Vi behöver bemanna 27 pass, se schema. Schemat uppdaterat 2020-01-24. Vi fungerar som stöd till REAL-gymnasiets ledare och hjälper till med skobyte och övrig utrustning. I år kommer vi också under 2 dagar, torsdag och fredag, vecka 6 att ansvara för längdskidåkningsaktiviteterna. REAL-gymnasiet är har inte tillräckligt med elever de dagarna. Därför kommer vi att vara minst två på de passen. Låt oss hjälpa till att skapa snöglädje med längdskidor på fötterna. 

Även tisdag och onsdag samtliga veckor, fram förallt vecka 6 behöver vi också stödja eleverna från REAL-gymnasiets årskurs ett och därför är det bra om vi kan var två på varje pass. Jag kommer att vara med hela vecka 6.

Föräldrar som har elever i 4:e klass passa på följ era barns snöäventyr. Här finns schemat.  Vi hoppas på natursnö och kyla.

Välkomna till en av kommunens bästa aktiviteter för barn.

Vad är Alla på Snö

Under en Alla på snö-dag får barnen kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar. Och med stöd av lärare och ledare som utbildats i att leda och coacha på snö. 

Snöglädje ska vara en självklar del av en aktiv livsstil.

Skidförbundet ordnar tillsammans med kommunen, skolan och skidanläggningen en dag då vi bjuder in allla fjärdeklassare som får prova på och utforska allt det roliga, sköna, inspirerande, fartfyllda och häftiga med snö. Att utmana och använda sin balans och smidighet. Få njuta av fartvinden, växa med ökad skicklighet. Och bli skönt trött av både fysisk ansträngning och koncentration.

Den inköpta snökanonen (lansen) används för att få ett roligare spår på ängen norr backen.  Vi kommer också att som förra året använda de stora kanonerna. Vi behöver bra med kyla några dagar för att fixa ett bra underlag.

Skidlekplats förbereds på ängen norr Brukets backe

Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info