Hoppa till sidans innehåll

Förberedelser för Alla på Snö 2021 pågår

19 NOV 2020 12:00
  • Skapad: 19 NOV 2020 12:00

Den 8/2 startar Alla på Snö och pågår under vecka 6 - 8 för alla 4:e-klassare i kommunen. Tidigare år har c:a 900 elever fått prova på längd-, utförsåkning, snowboard och springskytte. En dag i Bruket som alla ser fram emot. Förberedelserna har startat. REAL-gymnasiet besökte Bruket med 30 elever från årskurs 1 den 10 nov. och representanter från medverkande föreningar hade en digital planeringsträff den 17 nov. Mycket fokus har lagts på att "coronasäkra" aktiviteten och vi behöver fler som hjälper till under de 12 dagar som Alla på Snö pågår.

Trots varmaste oktober och början av november är förhoppningen om en snörik vinter stor. Dessutom har mera el och kraftigare vattenpumpar installerats i Bruket. Ytterligare två fläktkanoner kommer också att finnas tillgängliga för Järfälla Skidklubbs räkning. Får vi bara några dagars kyla så kommer konstsnö att produceras på skidlekplatsen.

Järfälla Skidklubb medverkar som vanligt i de 15 dagar inkl. sporlovsaktiviteter långa längdskidaktiviteten. Vi behöver bemanna 27 pass, se schema. Låt oss hjälpa till att skapa snöglädje med längdskidor på fötterna. 

Även tisdag och onsdag samtliga veckor, fram förallt vecka 6 behöver vi också stödja eleverna från REAL-gymnasiets årskurs ett och därför är det bra om vi kan var två på varje pass. Jag kommer att vara med hela vecka 6.

Föräldrar som har elever i 4:e klass passa på följ era barns snöäventyr. Här finns schemat.  Vi hoppas på natursnö och kyla.

Välkomna till en av kommunens bästa aktiviteter för barn.

Vad är Alla på Snö

Under en Alla på snö-dag får barnen kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar. Och med stöd av lärare och ledare som utbildats i att leda och coacha på snö. 

Snöglädje ska vara en självklar del av en aktiv livsstil.

Skidförbundet ordnar tillsammans med kommunen, skolan och skidanläggningen en dag då vi bjuder in allla fjärdeklassare som får prova på och utforska allt det roliga, sköna, inspirerande, fartfyllda och häftiga med snö. Att utmana och använda sin balans och smidighet. Få njuta av fartvinden, växa med ökad skicklighet. Och bli skönt trött av både fysisk ansträngning och koncentration.

Den inköpta snökanonen (lansen) används för att få ett roligare spår på ängen norr backen.  Vi kommer också att som förra året använda de stora kanonerna. Vi behöver bra med kyla några dagar för att fixa ett bra underlag.

Skidlekplats förbereds på ängen norr Brukets backe

Skribent: Allan Edblom
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

____________________________

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Peter Henningsson, Klintvägen 18
17740 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0705162845
E-post: jarfallaskid@gmail.c...