Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karl-Åke Persson Deltagarna i DM stafett

Vi deltog i DM igen

12 JAN 2016 07:16
Jättekul att vi fick med två lag på DM stafetten i år. Av dom tävlingar jag varit på tycker jag just DM stafetten är en av dom roligaste. Stämningen var som vanligt hög och alla hejade på alla oavsett klubbtillhörighet även om konkurrensen i spåret var stenhård. Kul också att se att det finns så många duktiga skidåkare där dom bästa snittade över 22 km/h på den efter Stockholms mått rätt kuperade banan, i nysnö före!
  • Skapad: 12 JAN 2016 07:16

Som alltid lite kaosartat och nervöst inför start. Prognosen dagen innan var -9 grader men väl på plats var det bara -2 och snöfall, som som övergick i lätt regn. Vallakaos! Med hjälp av Christers lila burk som han hade uppvärmd i innerfickan löste dit sig för alla. 

Och var är Bosse? Han skulle komma hem från Mexiko kvällen innan. Direkt från poolen till skidstadion m.a.o. Så småningom dyker han upp solbränd och berättar med ett leende att han knappt sovit under natten men det här skall nog gå bra

Marita tog första sträckan i vårt D40 lag och gjorde tillsammans med Anne på andrasträckan en stark insats och kom på 12:e plats. Man hade slagit ihop klasserna D40, D50 och D60 till en enda klass vilket gjorde att många av konkurrenterna var runt 20 år yngre, men det avskräckte inte Marita och Anne från att ställa upp ändå.

Bosse Christer och undertecknad kämpade på i H50 och hamnade till slut på 6:e plats. Det är fascinerande att se hur många 50+:are som kör på tider inte långt från seniorernas.

Hela resultatlistan.

Allt som allt en mycket rolig och inspirerande dag med intensiv skidåkning kombinerat med trevligt mingel bland skid-Stockholms alla entusiaster.

Skribent: Karl-Åke Persson

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info