Hoppa till sidans innehåll

Just nu söker vi ......

09 MAR 2019 11:49
Järfälla Skidklubb bildades 1962 och vi är idag över 300 medlemmar. Klubbens antal medlemmar har ökat de senaste åren och vi ser nu ett ökat behov av fler som vill dela med sig av sin egen kunskap och erfarenhet. Kan och vill du vara med?
  • Skapad: 09 MAR 2019 11:49

Styrelsen i Järfälla SK består av ett blandat gäng nya och gamla representanter där vi tillsammans vill utveckla klubben och dess verksamhet.   Du som medlem är värdefull och kanske finns det något du vill bidra med, som styrelseledamot eller i andra roller och projekt. En punktinsats där just du har kompetens kan göra stor skillnad! . Är du den vi söker?

Följande roller finns att söka:

Sekreterare

Är du grym på att hålla ordning och reda? Van att förbereda, följa upp samt föra anteckningar från möten eller föreläsningar? Då är du rätt person att söka rollen som vår sekreterare. Tillsammans med övriga styrelsen utgör du en nyckelroll där du själv är med och påverkar och utvecklar rollen.  Erfarenhet och kompetens från liknande roller i förening eller arbetslivet är bra att ha men viktigast är din personlighet och inställning.

Projektmedhjälpare för ”Alla På Snö”

Gillar du att arbeta tillsammans med andra i olika projekt men också självständigt? Och brinner du för skidsporten och vill medverka till att 900 barn i Järfälla Kommun varje år får prova på längdskidor vid Bruket? Vi behöver biträdande projektledare som tillsammans med Allan Edblom delar på ansvaret för klubben i Järfälla Kommuns projekt Bruketlyftet - Alla På Snö. Varje år i februari arrangerar Järfälla Skidklubb tillsammans med andra föreningar, kommun och Svenska Skidförbundet denna aktivitet som innebär att ”hålla många bollar i luften”. Uppgiften innebär att delta i förberedelsearbetet med övriga medverkande samt planera och bemanna arbetsschema för all medverkande från klubben. Dessutom ta hand om skidutrustning; inventering, skötsel och se till att den kommer på plats. I arbetet ingår också att utveckla sportlovsaktiviteterna.

Ansvarig för hemsida och olika sociala media - Gillar du att skriva?

Lägger du upp info på din FB-sida eller i andra sociala medier? Har du vana av att publicera information på hemsidor och är snabb på att skriva ihop bra texter? Då kan du få bli ansvarig för att driva, utveckla och publicera information på vår hemsida och i andra kommunikationskanaler. Föreningen använder idag Facebook för information samt vår hemsida.  Utvecklingen går fort framåt på hur vi kommunicerar och når ut med information till våra medlemmar. Samtidigt finns det de som föredrar att få informationen via brev. Vi behöver hjälp med att publicera och nå ut till alla våra medlemmar unga som gamla.

I uppgiften ligger också att utveckla användningen av Epi-server som är det verktyg vi använder för vår hemsida samt kopplingar till andra appar.

Inköpsansvarig klubbkläder och övrigt

Du sköter all hantering av klubbkläder som beställning, förvaring och försäljning. Beroende på säsong kan behovet variera. Övriga inköp som klubben behöver i form av lekmaterial, utbildningslitteratur, priser och förbrukningsmaterial mm.  kan också ingå. Rollen kan utvecklas med mer ansvar beroende på intresse.

Sponsoransvarig

Har du ett stort kontaktnät bland företagare i kommunen? Vill du arbeta med att hitta sponsorer till vår verksamhet? Du kanske jobbar i en kundrelaterad roll idag och vill dela med dig av din kompetens till vår klubb genom att hitta nya sätt till samarbeten och potentiella sponsorer, hör av dig så berättar vi mer.

Spårgruppen söker flera roller

Gillar du att köra skoter eller sexhjuling? Spårgruppen är indelad i tre olika områden med uppgift att se till att skidspår dras vid vintertid och konstsnö tillverkas vid Bruket. Vi behöver flera som kan ställa upp i våra områden Järvafältet, Viksjö GK och Bruket.  Det är ett rutinerat gäng som idag behöver fler som kan hjälpa till i denna viktiga uppgift för att kunna se till att vi kan träna på snö och erbjuda bra spår för allmänheten. Du bestämmer själv vad du vill hjälpa till med och var någonstans.

Vi behöver också en övergripande ansvarig som planerar arbetet med spåren både vad gäller det som behöver göras inför varje säsong men också under säsongen. Det gäller t ex, bedöma och prioritera när spår kan köras upp på sjöarna, kontakter med kommunen och rapportera till styrelsen.

Barnledare – vuxentränare – ”skidor hela livet”

Vår barnverksamhet växer och vi behöver fler som vill vara med och ta hand om våra barn och ungdomar på träning. Du behöver inte vara expert på att åka skidor men gärna ha ett intresse av att kunna förmedla glädje och gemenskap till våra medlemmar oavsett om du vill gå in som barnledare eller för vår vuxenverksamhet. Klubben bekostar utbildning åt dig ifall du vill gå en kurs. Vi välkomnar juniorer, föräldrar och övriga intresserade till vår barnverksamhet som barnledare. För vår vuxenverksamhet saknar vi fler som vill vara med och driva och utveckla våra aktiviteter. Vi söker också dig som vill hitta på och hålla i aktiviteter för våra seniorer i klubben. Kanske ni träffas regelbundet? eller då och då för att gå, cykla, vandra eller kanske bara fika tillsammans?  

Övrigt

Har du någon egen idé eller förslag på vad du kan bidra med till klubben i någon enskild fråga eller kompetensområdet är du välkommen att höra av dig.  Du kanske är expert på något ämne som är kopplat till skidsporten och vill förmedla din kunskap i form av någon föreläsning? Vi välkomnar särskilt dig som ung medlem att engagera dig också ifall du kanske vill utbilda dig till barnledare?

Intresserad? Kontakta ordföranden Peter Henningsson eller skicka e-post till This is a mailto link

Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info