Hoppa till sidans innehåll

Sportlov med längdskidåkning i Brukets friluftsområde

07 MAR 2021 17:30
I strålande solsken samlades 70 - 80 sportlovslediga för längdskidåkning i Brukets friluftsområde.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2021 17:17

Möjlighet att låna skidutrustning och tillgång till konstsnöspår fick många att söka sig till Bruket och prova på längdskidåkning i de fina spåren och härliga vintervädret.

Personal Järfälla Fritid administrerade utlåningen av skidutrustning och Järfälla Skidklubbs ledare hjälpte de många noviserna med tips och visade hur man åker längdskidor.

Deltagare i alla åldrar i  längdskidåkningsglädje_550.JPG

Deltagare i alla åldrar delar längdskidåkningsglädje

Många familjer samlades i Bruket. Speciellt roligt att se så många i spåren. Flera generationer och många nysvenskar passade på att åka på längdåkningsskidor och känna skidglädje.

Dastin med lillasyster njuter i solen och det fina spåret_550.JPG

Dastina med lillasyster njuter i solen och det fina spåret.

Nahala _550.JPG

Nahala gillade att åka skidor och åkte flera varv.

Nova  gillade längdskidåkning och återkom med sin kompis nästa dag _550.JPG

Kompisarna Nova och Nahla gillade att åka skidor och kom tillbaka nästa dag.

Far-/morföräldrar tog med sig sina barnbarn för att de skulle åka skidor samtidigt som de själva också lånade skidor och upplevde åter känslan att glida fram på snön efter några 10-tals års uppehåll.

En tjej från Irak som bott i Sverige några år provade på längdskidåkning för första gången. Coronatider innebär att en resa till solen inte var aktuell vid den här årstiden. För oss ledare blev det en ny utmaning. Skidorna var "hala" och hon upplevde det som obehagligt att glida på skidorna. Efter ett par varv och några vurpor gick det bättre.

Flera vuxna som åkte på längdskidor för första gången visade stora framsteg.  Möjlighet att låna skidutrustning efterfrågades. Efter några varv i skidspåret smakade egen matsäck eller fika i Brukets kafé utmärkt. 

Många barn gillade att åka spåret och passera alla Vasaloppets kontroller. De åkte flera varv och några kom tillbaka nästa dag för att fortsätta. Man efterfrågade också möjligheter att delta i gruppverksamhet. 

Mamma hejar fram sina barn på upploppet i Barnens Vasalopp_550.JPG

En grov uppskattning är att samtliga deltagare tillsammans har åkt drygt ett Vasalopp, 9 mil. Ett positivt inslag för folkhälsan och längdskidåkning som motionsform.

Längdskidåkningen i konstsnöspår visar vilken potential Brukets friluftsområde har som samlingsplats vintertid för alla intresserade av vintersporter.

Från Järfälla Skidklubbs sida vill vi tacka Järfälla kommun för den investering som gjorts i konstsnöspåret och skidlekplatsen som har gjort det möjligt att genomföra denna uppskattade sportlovsaktivitet.

Ett stort tack till er alla som kom till Bruket och alla som hjälpte till att genomföra vad vi hoppas är längdskidåkningsglädje.

Skribent: Allan Edblom
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

____________________________

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Peter Henningsson, Klintvägen 18
17740 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0705162845
E-post: jarfallaskid@gmail.c...