Hoppa till sidans innehåll

Sportlovsaktiviteter - Längdskidåkning vid Bruket

18 MAR 2018 14:15
Under sportlovet fick alla som ville pröva på längd- eller utförsåkning under tre dagar låna utrustning och ledare var på plats för att hjälpa till både med utrustning och lite teknik.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2018 09:21

Under tre dagar fick sportlovslediga barn möjligheten att prova på längd- och utförsåkning. Många av eleverna från årskurs 4 till 6 och som tidigare deltagit i Alla på Snö tog med sig syskon och föräldrar för att åter igen besöka Bruket. I härligt vinterväder med perfekt preparerad backe och  "skidlekstadion" med omväxlande spår fick alla utlopp för behovet att röra på sig och njuta av att i fint vinterväder glida fram på snön. 15 - 30 barn och ungdomar kom deltog varje dag.

Lagom till sportlovet kom lite snö och med skidspårplogen kunde vi ordna fina spår.

Lagom till sportlovet kom lite snö och med skidspårplogen kunde vi ordna fina spår.

Annica Dahlborn, Idrott och fritid, har tagit initiativet till att kommunen tillsammans med Järfälla Skidklubb och Järfälla Alpina erbjuda sportlovslediga barn och ungdomar som är hemmavid och saknar utrustning att uppleva våra vinteridrotter. Sara och Oliver från REAL-gymnasiet hjälpte till med utförsåkningen.

Sportlov- några provade att åka i backe

Sportlov- några provade att åka i backe

Av kommentarerna att döma är initiativet välkommet.

Vad bra anordnat! Vilket fint område och fina spår! Här kan barnen åka på egen hand och vi har bra uppsikt över dem! Vad bra att vi kan låna utrustning! Det har varit så dåliga vintrar och då blir det dyrt att köpa utrustning som de senare växer ur! Här får barnen pröva både utförs- och längdskidåkning! Finns det utrustning för vuxna också?

Varför finns det inte buss hit? Vi skulle gärna komma men det är långt att gå.

Som exempel på hur uppskattat det är kan nämnas mamma Bitte som kom ner med Mattias 4 år och Freja 7 år strax efter 10-tiden. Vid trettontiden protesterade Mattias när Bitte ville åka hem och fixa lunch.

Önskemål inför kommande säsong

Från Järfälla Skidklubbs sida hoppas vi att arrangemanget kan upprepas kommande säsong även om vi inte har lika fin vinter som i år. För det krävs det att anläggningen i Bruket byggs ut med ytterligare kapacitet och några lansar för att spruta snö för en mer omväxlande skidlekplats och ett skidspår på några hundra meter.

Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info