Hoppa till sidans innehåll

Alla på Snö - Bruketlyftet


Utflykt på ängen norr Brukets backe.

På grund av Covid-19 har arrangemanget bantats. Ett begränsat antal klasser deltar. Programet har därför uppdaterats.

Även 2021 arrangerar Järfälla kommun, Järfälla Skidklubb och Järfälla Alpina Alla på Snö för alla fjärdeklassare i kommunen. REAL gymnasiset och Skidförbundet hjälper till med ledare, utbildning och materialstöd. Alla på Snö - Bruketlyftet genomförs veckorna 6 t om 8. Vecka 9 blir prova på aktiviteter tisdag - torsdag. Här kan du se en video från  Alla på Snö i Bruket 2019.

För att genomföra Alla på Snö behöver vi både några dagar med kyla och coronasäkert arrangemang. 

Utokad kapacitet för konstsnö spår.

Konstsnöanläggningen i Bruket har byggts ut både vad gäller större kapacitet och antalet fläktkanoner. Två fläktkanoner och två nya hydranter, anslutningspunkter, har installerats för Skidklubbens verksamhet. Får vi bara några dagar med temperaturer under noll har vi en fin skidlekplats och ett konstsnöspår på några hundra meter.

Coronasäkrad Alla på Snö - Bruketlyftet

Den pågående planeringen utgår från dagens förhållanden. I vårt tidigare deltagande är det några situationer som krävt nära kontakter. Hjälp vid skobyte, fästa skidorna vid skidskorna och hjälpa de som ramlar. Lärarna och ledarna kommer att ha närkontakten med barnen. Ledarna kommer att gå igenom mera noggrant hur man tar på sig skidorna och hur man reser sig om man ramlar. Vi kan sträcka ut en skidstav som hjälp att komma upp och ge instruktioner så att de själva kan ta sig upp.

Hela arrangemanget kommer att ske med en minimering av nya närkontakter. Klasserna håller ihop vid skobyten, lunch och aktiviteterna.

Det kommer att finnas möjlighet att tvätta händerna med handsprit, tillgång till ansiktsmasker och visir för de som så önskar.

Ytterligare information kommer senare.

Vi behöver hjälp av medlemmarna 

För att genomföra dagen behöver vi hjälp av vuxna medlemmar som ställer upp och hjälper till med utrustning och stöttar ledarna från REAL-gymnasiet. Det är 24 pass som ska bemannas. 

Här finns ett schema  för ett för- eller eftermiddagspass. Om du som förälder vill hjälpa till den dag ditt barn är i Bruket finns dagplaneringen där du kan se vilka skolor som är i Bruket.

Kostnadsfri snöglädje

Under en Alla på snö-dag får barnen kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar. Och med stöd av lärare och ledare som utbildats i att leda och coacha på snö.

Syftet med Alla på Snö

....är att ge alla fjärdeklassare möjlighet att under en dag pröva på olika former av skidåkning. Från klubbens sida strävar efter att utveckla en verksamhet där så många barn som möjligt får chansen att uppleva och ha roligt på längdskidor. Idrottandet ska ske utifrån barnets villkor, förutsättningar och behov. Vårt mål är att så många som möjligt ska finna glädje i träningen och att de ska få ett livslångt intresse för längdskidåkning.

Sportlovsaktiviteter

För att ge de barn som är hemma under sportlovet möjlighet till skidåkning kommer vi att under tisdag t o m tordag 10:00 till 14:00 ge möjlighet att prova på längdskidåkning.

Nytt utbildningsmaterial

Det händer en hel del nu kring Alla på snö. Det tryckta utbildningsmaterialet har uppdaterats och spännande nya videoinstruktioner, bl a från tidigare Alla på Snö i Bruket. Det ska verkligen bli kul att se hur dessa tas emot av barnen och våra ledare på snö.

Videor

Vid en utbildningsdag i november spelades in några videor. Titta gärna på dem. 

En Alla på Snö dag.

Alla på Snö dag i Järfälla

Så sätter du på dig skidorna.

Hälsningar från Stina

Uppvärmning längd

Dokument

Alla på Snö - kom igång träning

Ledarhandledningen 

Snökunskapsboken 

Inspirationshäfte skidlekar.

 

 

För mer information om Alla på snö

Uppdaterad: 26 DEC 2018 16:23 Skribent: Allan Edblom
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

____________________________

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Peter Henningsson, Klintvägen 18
17740 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0705162845
E-post: jarfallaskid@gmail.c...