Hoppa till sidans innehåll
Foto: Allan Edblom Upptaktsträffen 2014

Parkeringen fullbelagd vid upptaktsträff

16 NOV 2014 08:03
Parkeringen vid Granskog var fullbelagt vid Järfälla Skidklubbs upptaktsträff. Nu var det en rallhäger som var det stora intresset. Drygt 10 sugna på skidåkning tränade skidgång och ett trettiotal samlades till upptaktsträffen.
  • Skapad: 16 NOV 2014 08:03

Första rallhägern på fem år i Sverige dök i veckan upp vid Översjön. Det lockade massor av fågelskådare och fyllde parkeringen när Järfälla Skidklubb hade sin upptaktsträff.

rallhager-2-lars-pettersson

Den började med skidstavgång och därefter bjöd vi på morotssoppa med hembakat bröd och kaffe med äppelkaka.

Uppvärmning före stavgångEn värmande eld i gamla järnspisen kändes skön i det grådisiga vädret. Stugan var full av skidåkare som längtar efter en snörik vinter för att få njuta av skidåkning i de fina omgivningarna.

Allan Edblom berättade kort om torpets historia och redogjorde för de spårarbeten som gjorts för att effektivt använda den nya spårmaskinen som Järfälla kommun bidrar till. Skidklubben kommer att tillsammans med Stadium anordna Barnens Vasalopp. Per Lind, ordf. ser fram emot att det blir snö så att det blir möjligt att anordna Järfällamästerskapen på skidor en onsdagskväll vid Ängsjö.

Lars Norberg visade de kläder som klubben har anskaffat. Skidjackor kommmer nästa vecka. Hälp till att Järfälla Skidklubb syns mera genom att bära jacka, mössa och/eller buffar.

Ingela Fredriksson redogjorde för Bruketlyftet (Alla på snö) där alla 4:e klassare i kommunen får pröva på längdåkning vilket brukar vara väldigt uppskattat. Många tycket att det är roligare än utförsåkning och snowbord.

Efter luncken visade Peter Humla och Urban Rossäng det nya spåraggregatet som ger oss möjlighet att i ett moment packa, jämna till och dra upp två parallella spår.

Visning av spåraggregatet

Schaktbladet som syns i förgrunden kommer att användas för att skrapa ihop snö på isarna vid dålig snötillgång. Vi får bättre spår och samtidigt is för de som vill åka långfärdsskridskor.

Spåraggregatet

På bilden syns spåraggregatet. Längs bak sitter två spårkälkar som var för sig kan höjas och sänkas. Direkt bakom valsen en finish funktion som skapar bra underlag för skateing. Före valsen sitter en funktion för att jämna till snön innan den packas.

Dagen avslutades med en applåd för Gunnel Edblom, Gerd Kristansson och Brigitte Moberg som fixat lunchen.

Hjälp till och sprid informationen att nu är vi på gång och delta i lördagsträningarna.

 

Skribent: Allan Edblom

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info