Hoppa till sidans innehåll

Bruketlyftet - Alla på Snö avslutades i fredags

23 FEB 2020 07:59
Alla på Snö som blev "Alla utan Snö" avslutades i fredags. Över 900 fjärdeklassare har under veckorna 6 t o m 8 besökt Bruket för att röra på sig och uppleva naturen. I avsaknad av snö har REAL-gymnasiets årskurs 1 planerat och genomfört Plan B.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2020 07:59

Plan B har omfattat:

  • Wild kids
  • De fem stora rovdjuren
  • Tipspromenad med frågor krin Allemansrätten och
  • Löpskytte. Löpskyttet sker utan skidor. Liknar skidskytte men man skjuter med ofarliga lasergevär.
Wild kids sjunker käcka ramsor efter toppbesök.
Stämningen har varit på topp och barnen har både fått röra sig, lära sig nya saker och upptäcka vilket fint naturområde vi har. Alla har besökt toppen av slalombacken, de flesta för första gången. Vilken fin  utsikt!!
Nu i efterhand kan vi konstatera att vi inte har haft någon vinter. Den meteorologiska hösten övergick till vår i fredags.
Fråga om de fem rovdjuren.
Per Orlebäck, driftsansvarig för Bruket, tillsammans med idella krafter har utnyttjat ett fåtal kalla nätter för tillverka konstsnö. Järfälla Skidlubbs barn- och ungdomsverksamhet, har vid några av sina träningar kunnat utnyttja den snön.
Järfälla Skidklubbs barn- och ungdomsverksamhet tränar i Bruket.
I går vid lunchtid tummlade barnen omkring i snön. När barn får lekytor och fint underlag väcks rörelsehovet och leklusten.
Vi hoppas på både kyla och snö kommande vintrar så att barnen får pröva på snöglädje i form av skidåkning, längd, utför och snowboard.
Vid grillunche för eleverna från REAL-gymnasiet var representanter för Järfälla Fritid, Annica Dahlborn, Tommy Brissman och Maria Segerström närvarande och tackade eleverna för fint samarbete.
Till nästa säsong hoppas vi på mera kapacitet i Bruket så att vi under kortare tid kan tillverka mera konstsnö. I Täby används 10 fläktkanoner för att tillverka 2,7 km konstsnöspår. 1000 timmars arbete för 14 dagars skidåkning. 
Ett stort tack till Järfälla Fritid som satsar på Bruketlyftet - Alla på Snö och REAL-gymnasiet som ställer upp med ledare. Unga entusiastisk ledare som bjuder lite på sig själva går hem hos barnen.
Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info