Hoppa till sidans innehåll

Dags för Bruketlyftet - Alla på Snö

04 FEB 2021 12:00
Coronaviruset har inneburit att många skolor har backat ur. Sju skolor kommer att delta och REAL-gymnasiet årskurs 1 medverkar i fyra aktiviteter; Längdskidåkning, snöskor, snowboard och tipspromenad. Från skidklubbens sida är medverkan frivillig.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2021 12:00

Schemat har anpassats till de nya förutsättnigarna. All närkontakt med eleverna kommer att ske av lärare och ledare. Ledarna får extra utbildning för att undvika närkontakt. De går igenom grundligt hur man sätter på sig skidorna och hur man tar sig upp om man ramlar. Vi är med och hjälper till på distans; Materiel både skidor och hinder på skidlekplatsen, stöttar ledare, ger instruktioner och uppmuntrar elevernas framsteg. Vi kommer också att märka ut ett "Barnens Vasalopp" med alla kontroller som man passerar från Sälen till Mora.

Snöhjältarna har gjort ett fint jobb på ängen och det finns nu konstsnöspår och en skidlekplats med 40 cm snö.

Skidlekplatsen med Brukets backe i bakgrunden

Medverkan är frivillig  men klarar du av att hålla distansen är du välkommen att hjälpa till.  Vi får ersättning för vår medverkan.

I schemat ser ni vilka pass som är tomma. Är du intresserad anmäl dig till nedanstående adress. Ta gärna med skidor och  prova konstsnöspåret. 

Måndagen den 8 februari kommer REAL-gymnasiet att vara i Bruket och träna ledarrollen inför övningarna med barnen. Jag skall försöka få tiderna för när de har utbildningen i längdskidåkning som jag skickar ut till de som deltar.

Skribent: Allan Edblom
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

____________________________

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Peter Henningsson, Klintvägen 18
17740 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0705162845
E-post: jarfallaskid@gmail.c...