Hoppa till sidans innehåll

Första veckan av Alla utan Snö genomförd

09 FEB 2020 22:06
Kraftig vind, + 5 grader och regnet smattrar mot fönsterrutorna när detta skrivs. Ingen snö i sikte. Trots avsaknad av snö har första veckan av "Alla utan Snö" klarats av. REAL gymnasiets upplägg har varit uppskattat.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2020 22:06

Eleverna har förutom löpskytte fått pröva på Wild Kids, lära sig mera om de fem stora rovdjuren och en tipsrunda med frågor kring Allemansrätten. Vi har fått lära oss att människan är en av de fem stora rovdjuren. Jag har varit nere alla dagar och det har varit jättefin stämning och positiva kommentarer. REAL gymnasiets ledare fick idag ett rungande "JAA" på frågan om eleverna hade haft en bra dag.

Snökanonerna är igång så fort vi har kyla.

Under veckan har konstsnöteamet arbetat med att spruta snö och vår förhoppning är att till veckan, onsdag eller torsdag kan eleverna få pröva på längdskidåkning. Vi återkommer måndag eller tisdag med definitivt besked för er som skall vara hjälpledare.

Jag följde eleverna på tipsrunda och de fick godkänt på frågorna. Samtidigt såg vi bävrarnas arbete med att fälla träd och samla mat inför vintern i hyddan. En vit and fångade också barnens uppmärksamhet. Den vita anden är en förrymd anka.

Några bilder från Bruket.

Wilde Kids länkade till ett rep på väg från ett besök på toppen. Trevliga ramsor sjungs på vägen tillbaka.Wild Kids kommer sjunga tillbaka efter en topptur.

Eleverna hjälps åt att svara på frågorna om Allemansrätten.

Eleverna hjälper varandra att svar på frågor om Allemannsrätten.

Fråga tipsrundan

En vit Anka som är en domesticerad gräsand. Domesticering är människans förädling av från början vilda arter genom avel. Ankan trivs bland avlägsna släktingar. En anka bland gräsänderna

Bävern har gnagt av stor träd för att få mat och lagra maten i hyddan. När isen lägger sig övervintrar bäverfamiljen i hyddan där ungarna föds.Bävern lever i familjegrupper som oftast består av en grupp på 3–5 individer. Gruppen
består vanligtvis av ett vuxet par samt en till två årskullar med ungar. Ungarna föds i juni. Bävern är en mycket god simmare och kan tillbringa upp till 15 minuter under vattnet. 

Bäverns syn är dålig, men hörseln och luktsinnet välutvecklat. Bäverns kan troligtvis känna doften av vattendrag och träddungar på långt håll. Den kan komma upp ur vattnet vid dammen och vädra sig till var det finns aspar på flera hundra meters håll.

Bävern har gnagt av stora träd för att få mat.

 

Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info