Hoppa till sidans innehåll

Invigning Nya Motionsgården Ängsjö

24 FEB 2020 07:28
Den nya motionsgården står nu klar och invigdes lördagen den 22 februari klockan 12 med fanfar av Bo Eriksson och tal av Kultur- Demokrati- och Fritidsnämndens ordförande Torsten Friberg.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2020 07:28

 Motionsgården började planeras 2007 - 2009 och står nu klar och är överlämnad till Idrott och Fritid.

Ordföranden Kultur- Demokrati- och Fritidsnämnden Torsten Friberg klibber bandet

Ordföranden Kultur- Demokrati- och Fritdsnämnden Torsten Friberg klipper bande

Entrén till Nya Motionsgården

 Den vackra entrén till Motionsgården. 

Före invigningen höll Ängsjö vänner sitt årsmöte.

Ängsjö vänner har under många år samarbetat med kommunen för att locka flera besökare till Ängsjö. Man har byggt Indianbyn, Toppstuga, Äventyrsstigen mm och många årskullar av barn har sedan kunnat roa sig. Ängsjödagen är ett årligt återkommande evenemang liksom Ängsjö lyftet som har anordnats i maj under de senast 12 åren. Årsklasserna  3- 5 får under en dag komma ut till Ängsjö och där föreningar erbjuder olika prova-på aktiviteter.

Fritidschef Eva Jönsson Järnstad var inbjuden till mötet och  berättade att  upphandling av  en entreprenör kommer att ske så fort som möjligt och målet är att få någon som kan ansvara för både för motionsgården med  café och aktiviteter som ökar attraktionskraften. Vidare berättade hon att nya lagar och regler gör att en del gamla lekredskap måste tas bort och förnyas. Gamla Caféet och Lugnet skall om möjligt göras om så att de kan användas för övernattningar. För att Ängsjö skall kunna erbjuda bra service krävs många attraktioner och möjligheter som lockar många till Ängsjö. Ett konstsnöspår är ett led i ökad attraktion även vintertid och Eva hoppas att konstsnöspår kan tillkomma såväl i Ängsjö sin i Bruket. Då kan både servicen i Ängsjö öka och underlaget för bättre tillgänglighet, allmänna kommunikationer, förbåttras.

 Järfälla Skidklubb startade sin verksamhet i Ängsjö när klubben bildades 1962. Gun-Britt Palmqvist som var närvarande vid invigningen berättade att de duschade och badade bastu i källaren till Gamla caféet. Herrarna badade först och damerna fick vänta länge innan herrarna hade ventilerat dagens träning.  Klubben var också en drivande kraft för tillkomsten av elljusspåret. Man var med och röjde samt sprängde bort stenar. Per Lind, tidigare ordförande i Järfälla Skidklubb var med 1969 som 10 åring  och röjde.

Röjning av elljusspår 1969. Per Lind tidigare ordförande i Järfälla Skidklubb var då 10 år och deltog.

 Röjning av elljusspår 1969. Per Lind tidigare ordförande i Järfälla Skidklubb var då 10 år och deltog.

Järfälla Skidklubb anordnade Barnens Vasalopp och aktiviteter för skolor mm

Järfälla Skidklubb anordnade Barnens Vasalopp, aktiviteter för skolbarn mm

1972 fick Järfälla Skidklubb tillgång till torpet i Granskog som reparerades och samtidigt lade klubben ner ett enormt jobb på att i stort sett med handkraft anlägga 2,5, 5, 10 och 15 km spåren på Järvafältet.

Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info