Hoppa till sidans innehåll

Region Sthlm Organiserad utomhusträning bör undvikas till slutet av januari

27 DEC 2020 21:51
Idrottsförvaltningen Stockholm har fått direktiv att de folksamlingar som bildas på och runt våra kommande skidspår ej får driftsättas förrän tidigast i slutet av januari 2021. Anslutningsspåret från Viksjö golfbana till Lövsta inte får köras upp.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2020 21:51

Skidspår från Viksjö golfbana till Lövsta.

Järfälla Skidklubb har et avtal med Stockholms idrottsförvaltning att kör upp "Lövstaslingan".

Information från Region Stocholm och Järfälla fritid.

Smittskyddsläkaren i Stockholm uppmanar nu att alla invånare i länet ska avstå från all organiserad uteträning fram till och med 24 januari med anledning av den allvarliga smittspridningen. Det gäller även yngre barn och ungdomar.

För att vända utvecklingen och minska antalet personer som vårdas inom slutenvård och intensivvård samt minska risken att smitta kommer in på fler äldreboende, behövs en generell minskning av smitta i samhället.

För att uppnå detta behöver varje person stanna i ”sin bubbla” och undvika att träffa personer som inte är en del av dennes hushåll. Det behövs också en minskning av antalet personer som reser i kollektivtrafiken och som rör sig på platser i samhället där det kan uppstå kontakt som inte är nödvändig eller trängsel. Det är därför vi uppmanar att under en begränsad tid avstå från organiserad träning, även utomhus fram till och med 24 januari. 

Det innebär att alla anläggningar, inomhus- som utomhus (inkl. omklädningsrum) är stängda fram till 24 januari om inget annat kommuniceras.

Idrottsförvaltningen Stockholm har fått direktiv från centrala stadsledningen, SLK, att de folksamlingar som bildas på och runt våra kommande skidspår ej får driftsättas förrän tidigast i slutet av januari 2021. Orsaken till detta är att vi inte kan ur smittskyddssynpunkt anlägga skidspår som drar till sig besökare och renderar resande i staden. Det innebär att anslutningsspåret från Viksjö golfbana till Lövsta inte får köras upp.

Det har under dagarna kommit ett förtydligande från Folkhälsomyndigheten gällande deras syn på utomhusidrott. Järfälla kommun liksom alla andra kommuner i Stockholmsregionen följer den lokala uppmaning från Smittskydd Stockholm;

https://www.sll.se/verksamhet/halsa-och-vard/nyheter-halsa-och-vard/2020/12/organiserad-utomhustraning-bor-undvikas-till-slutet-av-januari/

 Där står bland annat;

För att vända utvecklingen och minska antalet personer som vårdas inom slutenvård och intensivvård samt minska risken att smitta kommer in på fler äldreboende, behövs en generell minskning av smitta i samhället. För att uppnå detta behöver varje person stanna i ”sin bubbla” och undvika att träffa personer som inte är en del av dennes hushåll. Det behövs också en minskning av antalet personer som reser i kollektivtrafiken och som rör sig på platser i samhället där det kan uppstå kontakt som inte är nödvändig eller trängsel. Det är därför vi uppmanar att under en begränsad tid avstå från organiserad träning, även utomhus fram till och med 24 januari. Ny bedömning av det epidemiologiska läget kommer att ske kontinuerligt.

 Vi, precis som ni, hoppas på att livet snart kan återgå till det mer normala. Stort tack för er förståelse och goda samarbete i samband med stängningen av våra anläggningar .

Er insats för betyder mycket och gör skillnad! 

 God jul och gott nytt aktivt 2021!

 Önskar

Järfälla fritid

Skribent: Allan Edblom
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

____________________________

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Peter Henningsson, Klintvägen 18
17740 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0705162845
E-post: jarfallaskid@gmail.c...