Hoppa till sidans innehåll

Skidklubben nominerad till kommunens miljöstipendium

28 OKT 2014 07:00
JSK har nominerats till Miljöstipendiet. Stipendiet ska gå till någon person, enhet, avdelning, förvaltning i kommunen eller företag, förening eller organisation som är verksam inom kommunen och som utmärker sig i arbetet för en bättre miljö.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:31

Vi är mycket glada över att vi blivit nominerade. Ett stort tack till alla som ställer upp för klubben och ett stort tack till Katarina Ekestubbe som har nominerat oss.

Motivering;

Järfälla skidklubb har under många år arbetat aktivt med att tillhandahålla längdskidspår för järfällaborna i bl.a. Västra Järvafältets naturreservat. Skidklubben har i samarbete med kommunen under de senaste åren också arbetat med förbättringsåtgärder i spåren -tydligare skyltning, omdragningar, övergångar etc. Under 2014 har skidklubben även inskaffat ett nytt miljöklassat dragfordon med spåraggregat, för att minska både utsläpp samt buller. Det nya fordonet möjliggör också plogning av långfärdsskridskospår på Säbysjön. 
Skidklubben är med och skapar förutsättningar för en stor mängd människor att utan kostnad, kunna utöva ett miljövänligt rörligt friluftsliv i Järfällas natur, och de gör detta med mycket ideella krafter och med miljöhänsyn.
Katarina Ekestubbe
Kommunekolog

Mer information om Miljöstipendiet

Skribent: Allan Edblom

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info