Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger i Harsa

18 JAN 2017 09:47
Vi i styrelsen bestämde under våren att vi ska börja med att ha träningsläger som start på skidsäsongen. Det visade sig vara en lyckad satsning med fint skidföre, trevlig samvaro. Här följer en kort rapport författad av en av deltagarna Lars Norberg.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2017 10:10

Träningsläger i Harsa (Foto: Anders Ahlström)
Första lägret bestämdes att det skulle hållas i Harsa  i december 2016.
Vi disponerade två stugor med sammanlagt 14 platser. Det blev precis 14 personer som anmälde sig men tyvärr så fick vi några återbud pga sjukdom så vi var 11 stycken som på torsdagen den 15 december åkte upp mot Hälsingland.
Förhållandena var perfekta, tillräckligt med snö, 3-4 minusgrader, sol och perfekta spår. Det fanns ca 30 km olika klassiska spår plus en hel del skatespår att åka i och det drogs nya spår varje morgon
Stugorna vid Harsagården ligger precis vid spårsystemet så det var bara att ta på sig skidorna utanför stugorna och de flesta av oss körde två pass om dagen. Harsagården har en alldeles utmärkt restaurang med helpension på ungefär 2 minuters gångavstånd från våra stugor och de flesta valde att äta alla sina måltider där, ett par av oss valde att äta frukost och lunch i stugan som är utrustade för självhushåll. Till kvällen gick vi dock alla ner till restaurangen och åt en god middag  och hade en trevlig avslutning på dagen.
Under lördagen och söndagen kördes det skidorienteringstävlingar i området där bla storstjärnan Tove Alexandersson deltog och hon vann åtminstone en av tävlingarna. De hade som tur var egna spår att köra i och vi kunde köra på utan att behöva kliva ur spår.
Lägret var mycket lyckat och det kommer att bli en fortsättning. Harsa är en mycket bra plats att ha läger på pga av snösäkerheten, det omväxlande spårsystemet och möjligheten att äta på restaurangen i Harsagården. Det är dessutom inom rimligt avstånd från Stockholm. Det kan trots det vara intressant att prova olika platser så om det finns förslag på andra lämpliga ställen att förlägga nästa läger på så får ni gärna komma med förslag.

Vi som var där: 

Farhad Rouhani, Per Lind, Lars-Erik Norberg, Annelie Norberg, Kenneth Persson, Stefan  Sundelius, Ingrid Ulfstedt, Anders Ahlström,  Therese Stening, Marika Samuelsson, Lasse Norberg

Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

____________________________

Vallaboden

____________________________

Våra skidspår

____________________________

Spårbidrag

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: jarfallaskid@gmail.c...

Se all info