Hoppa till sidans innehåll

Vad händer i Järfälla Skidklubb?

28 JUN 2016 07:59
Vintern kan tyckas avlägsen men planering inför kommande säsong pågår. Vi planerar träningsläger i Harsa och vallaboden kommer att vara klar i höst. Vi har fått en ny ytterdörr på klubbstugan.
  • Skapad: 28 JUN 2016 07:59

Träningsläger i Harsa

14 platser har bokats preliminärt i Harsa i Hälsingland 15-18/12 i år för ett träningsläger. Kostnad för logi 600 kr per person. Klubben subventionerar med 200 kronor. Om ungdomar ansluter kan ytterligare subvention utgå. Deltagarna står själva för matlagning eller äter på anläggningens restaurang. Anmälan till Lars Norberg eller på klubbens Facebooksida – Järfälla SK. Karl-Åke undersöker om träningscoach kan medfölja och kostnaden för det.

Vallaboden

 Vallaboden under byggnad

Vallaboden är i stort sett klar. YTC som har arbetat med boden kommer att färdigställa den i augusti. Elarbeten, hängrännor och mindre inredningsarbete återstår från YTCs sida. Vi kommer själva att inreda vallaboden med: Nyckelskåp med kodlås, skivor på golvet, vallabänkar i olika höjd, vallaprofiler samt viss utrustning för att valla skidor. Dessutom behövs en förstubro.

Vi har fått ett litet förråd utanför vallaboden som kan användas för förvaring av skidskor. Förrådet är varmbonat och ett torkskåp eller annan lösning kan användas för att torka skidskorna. Dessutom kan vi förvara det lekmaterial som vi har för barn- och ungdomsträning.

Per, Åke och Lars som kommer att jobba med att färdigställa den.

Ny ytterdörr

 Ny dörr i Granskog

Kommunen har beställt en ny ytterdörr och den är nu på plats.

Ungdomsträning

Peter Henningsson ansvarig för ungdomsverksamheten tillsammans med Ingela Fredriksson. De kommer att försöka engagera flera föräldrar som ledare för ungdomar. I början av hösten kommer kurser att hållas på Bosön där vi vill utnyttja möjligheten att få flera utbildade ledare. Peter återkommer med ett upprop som går ut till alla medlemmar och en plan för träningsverksamhet för ungdomar under kommande säsong.

Kontakta Peter eller Ingela om du är intresserad.

Rullskidträningen

Rullskidträningen fortsätter efter sommaruppehåll. Håll utkik på Facebooksidan.

Spåraggregatet är trasigt

 Chassit vilar på packrullen p g a traskigt fäste

När jag och Georg tittade till spåraggregatet visade sig att det är trasigt. Packrullen, den stora svarta rullen har lossnat från sina fästen och troligtvis måste den bytas ut. Den består av c:a 2,5m 600 mm vägtrumma. Någon som har kontakt med företag som kanske har en bit över.

Skribent: Allan Edblom
Epost: Adressen Gömd

____________________________

    Järfälla Skidklubb

____________________________

  Prenumerera på nyheter

 ____________________________

Snösprutning vid Bruket!

____________________________

 

  

Postadress:
Järfälla Skidklubb - Skidor
Anders Ahlström, Fäbodgränd 4
17545 Järfälla

Kontakt:
Tel: +46708788366
E-post: This is a mailto link

Se all info